Aktuellt på Skelleftebygg

Ny vd för Skelleftebygg

2 augusti 2022

Skelleftebygg växer. Fler kunder, nya lokaler och ny vd. ”Vi är inne i en spännande tillväxtfas och jag ser fram emot att fortsätta den resa som vi påbörjat”, säger Skelleftebyggs nya vd Arvid Cedergren.

De senaste fem åren har Skelleftebyggs omsättning ökat med 500 procent. Personalstyrkan har vuxit från 50 till 110 personer och fler vill de bli. Arvid Cedergren har varit anställd som projektchef inom företaget sedan januari 2020 och kliver nu på som ny vd efter Mattias Lundström.

– Att ta över vd-rollen nu, i denna expansiva fas, känns både roligt och spännande. Jag och Mattias Lundström har haft ett bra samarbete under mina
år i företaget och när frågan om vd-uppdraget kom kändes det självklart att tacka ja! Jag hade inte tagit rollen om jag inte trivts inom företaget, säger Arvid Cedergren.

Arvid Cedergren är utbildad civil-ingenjör och har lång erfarenhet inom byggbranschen. Han har bland annat arbetat som projektchef och vd på andra bolag i Luleå, Piteå och Skellefteå. Tidigare vd:n Mattias Lundström kommer i sin nya roll som koncernchef/affärsutvecklare att lägga mer tid på koncernledning.
– Arvid har både kunskapen, kvaliteten och drivet att göra det här jobbet.
Han är som klippt och skuren för rollen. Det är rätt beslut för att vi ska kunna ta nästa steg att utveckla Skelleftebygg
och leda det framåt, säger Mattias Lundström.

De senaste åren har Skelleftebygg vuxit till att bli en stor aktör inom byggbranschen med kunder som bland annat Northvolt, Riksbyggen, SKEBO, Skellefteå kommun med flera. Arvid Cedergren och Mattias Lundström ser positivt på företagets framtid.
– Entreprenaderna har blivit större,
vi har ökat med avtalspartner och inom industrin. Utmaningen är att göra det vi gör över tid och att göra det med bibehållen lönsamhet, säger Mattias Lundström och Arvid Cedergren fyller i:
– Vi har vuxit organiskt tillsammans med våra kunder och det vill vi fortsätta med. Det händer mycket i Skellefteå just nu och vi har häftiga år framför oss,
säger han.

Skelleftebygg har även vuxit ur sina tidigare lokaler. Sedan början av september i år har de samlat sina verksamheter under samma tak i den nya anläggningen på Brogatan 30.
– Det känns bra att kunna ha företagets alla delar på ett ställe och nu har vi plats att växa ytterligare. Vi utökar just nu företaget med flera tunga tjänster så som projektchefer
och produktionschefer, säger Arvid Cedergren och fortsätter:
– Vi vill att Skelleftebygg ska vara Skellefteås bästa byggföretag – bäst för våra kunder och våra medarbetare.

Var står ni om fem år?
– Vi står inför en spännande och expanderande framtid i Skellefteå.
Det är självklart att vi på Skelleftebygg vill vara med och både skapa arbetstillfällen, bostäder och kommersiella fastigheter här i staden. Om fem år vill vi fortfarande vara ett av Skellefteås ledande byggföretag och det självklara valet för kunden, säger Arvid Cedergren.

För mer information kontakta
Mattias Lundström, koncernchef
mattias.lundstrom@skelleftebygg.se
0910-21 54 10

Arvid Cedergren, VD
arvid.cedergren@skelleftebygg.se
0910-21 54 20

 

Dela med dig
Skelleftebygg är inne i en expansiv fas. Nu tar Arvid Cedergren (till vänster) över som vd efter Mattias Lundström (till höger) för att utveckla och leda företaget framåt. Foto: Oscar Åkerström
Kontaktuppgifter
Tel 0910-560 46
info@skelleftebygg.se

Skelleftebygg AB
Brogatan 30, 931 60 Skellefteå

Certifikat & medlemsskap

Anpassning är en av våra styrkor

Vi uppskattade verkligen deras lyhördhet och att de anpassade sitt jobb på bästa sätt för att fungera tillsammans med vår verksamhet som inte fick stanna av. Deras personal kändes nästan som vår egen under ombyggnationen.

Mikael Burlin, Burlin Motor

Skicka in din ansökan